El Temps a Ribera d'Urgellet

Altres

Èxit de participació i d'organització de la Copa Catalana d'Enduro-BTT d'Arfa

Els ciclistes destaquen la bellesa i duresa dels circuïts arfencs

Un centenar de ciclistes van participar dissabt i diumenge 9 i 10 de novembre a la primera Copa Catalana d'Enduro-BTT, disputada pels boscos i per l'interior de la vila d'Arfa.

Els ciclistes participants van valorar especialment la bellesa dels paratges per on va discòrrer la cursa, així com la seva dificultat i duresa. L'organització va fer un balanç molt positiu d'aquesta competició, fet que podria decidir la celebració de properes edicions d'aquesta prova a Arfa.

D'altra banda, l'organització també va valorar la tasca de la trentena de persones voluntàries, veïns i veïnes d'Arfa, que van col·laborar de manera desinteressada en les tasques d'organització (seguretat, avituallament, alimentació...).

Els participants havien de baixar muntanya avall per corriols dels boscos d'Arfa, per la zona de les antigues mines i amb sortida a indrets com el poble abandonat de la Freita i el Mas d'en Planes. Les caigudes dels ciclistes van sovintejar, registrant-se dos ferits de diversa consideració.

Resultats de la prova
El guanyador absolut de la prova va ser Roger González (de l'equip Wild Wolf Mondraker), que va fer el recorregut en 21min 22s. El podi el van completar Carles Barcons (GoPro-Intense) i Dani Lechado (Viladomat-Scott), a tot just mig minut del campió. A més a més, Barcons i Lechado van ser els guanyadors en les categories de veterans i master 30, respectivament.

El millor júnior va ser Guillem Sanz (Gavarres Bike), que va quedar cinquè de la general. El van seguir Guillem Casal i Gabriel Torralba. La única participant femenina, i per tant guanyadora en dones, va ser Maria Sánchez (Cult Bikes), amb un temps de 34min10s. Finalment, en la modalitat de bicicletes rígides va vèncer Isaac Ortega (Bikers Ben Calçats).